Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z botwinki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 12
Składniki
Skrzydełka opłucz, zalej w garnku wodą, ugotuj wywar (odszumuj). Skrzydełka wyjmij. Buraki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do wywaru, gotuj 20 min.
Botwinkę pokrój, dodaj do zupy, gotuj kilka minut. Przypraw octem, solą i cukrem. Dodaj śmietanę, połącz. Botwinkę podawaj z jajkami na twardo (ale również z ziemniakami), posyp koperkiem.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie