Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach. To właśnie teraz smakuje najlepiej i jest najłatwiej dostępna. Zupa z botwiny na mięsie będzie wspaniałym uhonorowaniem krótkiego sezonu.
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Składniki
Mięso opłucz i umieść w dużym garnku. Zalej wodą (około 1,5-2 litry), a następnie zacznij podgrzewanie na dużym ogniu. W tym czasie obierz marchewki i przekrój je na pół. Przygotuj w ten sam sposób pietruszkę. Obierz seler i przekrój na mniejsze części. Cebulę delikatnie opal nad włączonym palnikiem lub w piekarniku.
Dodaj warzywa do gotującego się mięsa, zmniejsz grzanie, dopraw solą, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi, a następnie pozostaw tak przez około 15-20 minut. Obierz ziemniaki, opłucz je pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w drobną kostkę. Dodaj do wywaru mięsnego. Pomidory obierz ze skórki, pokrój na średniej wielkości kawałki. Dołóż do składników znajdujących się w garnku. Botwinkę opłucz, wysusz, a następnie posiekaj drobno. Najpierw dodaj do zupy buraczki i gotuj w ten sposób kilka minut
W kolejnym kroku dodaj łodygi oraz liście. Do garnka dodaj sok z cytryny, a także przecier pomidorowy lub koncentrat. Zamieszaj, gotuj chwilę. Podawaj zupę z kleksem z kwaśnej śmietany, posypaną świeżo posiekanym koperkiem.