Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko zobaczyliśmy fotę i składniki…od razu zapragnęliśmy brukselkowej <3 <3 Kardamonovy zdecydowanie trafia w nasze kubki smakowe
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 142
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 142
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Składniki
Brukselkę czyścimy, usuwamy brzydkie liście. Większe kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Seler, marchew, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Kilka minut smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Zalewamy wrzątkiem, wrzucamy brukselkę, gotujemy do miękkości jarzyn. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany koperek. Zabielamy śmietaną, zahartowaną wywarem. Podajemy z drobnym makaronem.