Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z brukselki na ostro"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Ziemniaki obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do cebuli. Smażyć przez minutę, zalać bulionem, dodać umytą i pokrojoną na połówki brukselkę.
Całość gotować około 20 minut – aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
Papryczki chili pokroić w cieniutkie plasterki. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem, zaciągnąć zupę. Podawać udekorowaną plasterkami chili i posiekaną natką pietruszki.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium