Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam wczoraj na obiad i jest przepyszna:)
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 28
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 322
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1098
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1539
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 28
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 322
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1098
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1539
Składniki
Gotujemy bulion z kurczaka i włoszczyzny, po chwili dodajemy pokrojone ziemniaki. Kiedy bulion będzie gotowy wyciągamy z niego marchew i kurczaka. Marchew kroimy ja w talarki, użyjemy jej później.
Cukinie kroimy na półplasterki ze skórką. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojona cebulę i cukinie. Jak nieco zmiękną dodać pokrojony w plasterki czosnek. Całość zalać szklanką bulionu, dusić pod przykryciem
Gdy cukinia będzie gotowa, wymieszać ją z bulionem, całość zmiksować. Podgrzać dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, śmietankę, pietruszkę, szczypiorek i szczyptę mięty.
Podawać z grzankami czosnkowymi z bułki usmażonej na łyżeczce oliwy i z tarta mozzarellą ( ja dodaje wędzona- wzbogaca smak). Kto lubi może dodać mięsko z kurczaka:) Czasem zamiast grzanek daję wysmażoną szynkę parmeńską i pestki:)
Smacznego!!!