Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z cytryną i imbirem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Marchewki opłucz, obierz, pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej olej, wrzuć masło klarowane, rozgrzej, wrzuć marchewkę, pokrojoną cebulę, czosnek, dynię, obrany i pokrojony w kostkę imbir, obraną cytrynę. Dodaj listek laurowy, ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, cukier. Gotuj pół godziny na małym ogniu pod przykryciem.
Zdejmij zupę z ognia, wyjmij listek i ziarenka ziela. Zupę zmiksuj blenderem. Podawaj z grzankami czosnkowymi, kawałeczkami świeżej pokrojonej cytryny i listkami kolendry.
Czas: około 35 minutŹródło: Dobry Tydzień