Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z czerwonej kapusty"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24322
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24322
Składniki
Buraki obierz, zalej ok. 300 ml wody, gotuj 15-20 minut. Kapustę oczyść, poszatkuj. Jabłko obierz, pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Oliwę rozgrzej w rondlu, podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj kapustę, smaż 5 minut. Wodę z buraczków odcedź do miseczki, zakwaś sokiem z cytryny.
Buraki, ziemniaki i jabłko dodaj do kapusty. Zalej bulionem tak, by przykrył warzywa. Duś pod przykryciem, aż jabłka się rozpadną. Całość zmiksuj, wlej wodę z buraczków i mleko. Podgrzej, przypraw.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 0,80 zł.
Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie