Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 129
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 422
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 289
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 129
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 422
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 289
Składniki
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju. Dodać paprykę w proszku, liście laurowe, ziele angielskie i starte na tarce o dużych oczkach marchewkę i seler.
Do smażących się warzyw wlać 1,5 litra wrzącej wody i wsypać soczewicę. Doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać krojone pomidory, gotować kolejne 5 minut. Gotową zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.