Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę o kremowej konsystencji, która jest bardzo delikatna i pyszna. Groszek ptysiowy to wspaniały dodatek do zupy.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 122
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 122
Składniki
Dynię przekrawamy na pół, miąższ odkrawamy od skóry, pestki usuwamy. Oczyszczony miąższ dyni kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, solimy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Rozgotowaną dynię miksujemy na gładką masę dolewamy wodę i mleko, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem następnie gotujemy przez około 10 minut, pilnując aby nie wykipiało. Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego!