Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 439
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 439
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Składniki
Obieram dynię, czyszczę z miąższu i kroję w dużą kostkę. Podsmażam na oleju partiami na patelni.
Grzeję rosół lub wodę, wsypuję wszystkie przyprawy ( jeżeli woda to dodaję oczywiście rosołki) oprócz soli. Gotuję ok. 20 min. Następnie wrzucam podsmażoną, zmiękczoną dynię i dalej gotuję na małym ogniu.
Obieram cebulę i czosnek. Cebulę kroję w talarki czy jak kto chce i podsmażam na złoto na oleju na patelni. Pod koniec smażenia wrzucam pokrojony drobno czosnek. Chwilę jeszcze duszę. I wrzucam całość do garnka z dynią.
Jeszcze 5 min. gotuję. A potem blenderem miksuję na krem. Gotuję jeszcze raz na małym ogniu 5-6 min. Doprawiam solą wg uznania. A jeśli jest za mało ostra, dodaję imbiru, pieprzu i papryki. Powinna być ostra, wyrazista w smaku. Podaję ją bez niczego.
Jeżeli ugotuję za dużo ( co często się zdarza:) to mrożę poporcjowaną w woreczkach. Pyszności.