Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa sezonowa zupa. Przepis wymyśliła moja babcia.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1018
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11860
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1018
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11860
Składniki
Dynię obrać, usunąć pestki, zostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę. Zalać wodą (aby woda w całości przykryła dynię w garnku). Troszeczkę posolić i gotować ok. 15 minut.
Oddzielnie ugotować mleko i zrobić na nim lane kluski.
Całość przelać do garnka z dynią, dodać kremówkę, łyżkę masła i posłodzić wg uznania (przynajmniej łyżkę cukru i łyżeczkę cukru waniliowego).
Troszkę jeszcze pogotować na małym ogniu, a następnie odstawić. Najlepiej smakuje nie gorąca, tylko letnia. Smacznego :)