Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z dyni z migdałami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9453
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 229
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 514
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9453
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 229
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 514
Składniki
??Umytą dynię przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż miękki miąższ z pestkami. Jedną część warzywa obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Drugą wykorzystaj do po- dania w niej zupy.
??Pozbawioną łupin cebulę i czosnek drobno posiekaj razem z ostrą papryczką.
Na dużej patelni roztop łyżkę masła. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem oraz papryczkę. Następnie przełóż warzywa do garnka z gotującym się bulionem i dopraw solą oraz imbirem.
Po chwili dorzuć podsmażoną na reszcie masła dynię.
Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj je blenderem.
Gotowy krem wymieszaj ze śmietanką i wlej do wydrążonej połowy dyni. Ude koruj zupę migdałami.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax