Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z dyni z ravioli"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6105
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6105
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Składniki
Dynię przekrój na krzyż. Usuń środek z pestkami. Odkrój skórę, a miąższ potnij na duże kawałki.
Jabłko i cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj.
Na patelni stop masło i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone jabłko i dynię. Wsyp curry oraz paprykę. Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości.
Pierożki ravioli ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładko. Rozlej do kokilek. Do każdej włóż porcję pierożków. Posyp listkami szałwii.
Czas przygotowania: 30 minut 250 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień