Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące składniki i smaczny efekt. Takiej zupy jeszcze nie jedliście :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7682
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 383
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7682
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 383
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę dodając masło. Obsmażamy na niej warzywa oraz gruszkę, obrane i pokrojone w dużą kostkę z dodatkiem pokrojonego w plastry czosnku.
Rumiane składniki na zupę zalewamy w garnku bulionem i gotujemy do miękkości.
Blendujemy zupę na krem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Biały pieprz do białego kremu będzie pasował idealnie.
Wierzch zupy posypujemy suto skwarkami z wędzonego boczku. Słony boczek ładnie przełamie słodycz składników zupy pietruszkowej. Doskonałym dodatkiem do zupy będzie przygotowana z dobrego chleba na zakwasie, porządna grzanka posypana dojrzewającym twardym serem (przykładowo parmezan, dziugas lub olender) Pod wpisem link na nasz blog gdzie znajdziecie więcej pysznych zup