Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior z kurczakiem idealny na szybki obiad
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1223
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1223
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Skrzydełka gotujemy do miękkości,dodajemy sól,pieprz do smaku.W osobnym garnku gotujemy kalafior na pół twardo.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki doprawiamy przyprawą z kurczaka oraz czosnkiem granulowanym. Smażymy mięso na złoto i dodajemy razem z kalafiorem i obranymi skrzydełkami. gotujemy 10 min zalewamy śmietaną 30 %.