Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z kalarepki"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Kalarepki dokładnie obierz, pokrój w drobną kostkę. Ząbki czosnku i cebule obierz, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, zesz klij cebule z czosnkiem. Dodaj kalarepkę, wymieszaj, duś kilka minut na małym ogniu. Wlej bulion, gotuj ok. 20 minut pod przykryciem, mieszając.
Zupę zmiksuj. Dodaj śmietanę, przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie