Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 74
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 239
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 74
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 239
Składniki
Gotowałam mięso drobiowe na galaretę, odjęłam potrzebną ilość bulionu na zupę. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę, warzywa w kosteczkę. Dałam do gotującego się wywaru. Zupa będzie się gotowała od zagotowania 20 minut. Obrałam kalarepę i posiekałam ją na zapałkę na mandolinie. Dodałam po pięciu minutach. Gdy warzywa były miękkie zupę doprawiłam solą i pieprzem o zabieliłam mlekiem kokosowym i posypałam koperkiem. Jeśli zupa ma być bardziej syta to można dodać dwie łyżki kaszy wiejskiej od razu z ziemniakami.
Smacznego :)