Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kapustą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Kapustę pekińską poszatkuj.
Do mięsa mielonego dodaj jajko, łyżkę sosu sojowego i rozgnieciony ząbek czosnku. Masę wymieszaj, po czym uformuj z niej kule.
Cebulę z dymki posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż pokrojone w plastry grzybki. Przesmaż, zalej wywarem i zagotuj.
Do wrzątku wrzuć mięsne kulki. Gotuj około 10 minut.
Po tym czasie dodaj do zupy poszatkowaną kapustę pekińską oraz posiekany szczypior z dymki. 6. Na koniec wlej sos sojowy i dopraw danie solą oraz pieprzem.
Czas: 45 min, 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV