Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z karpia ze śmietaną"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Z włoszczyzny, cebuli i resztek ryb ugotuj esencjonalny wywar. Pod koniec gotowania włóż dzwonka karpia i gotuj 30 minut. Wyjmij dzwonka, rosół rybny przecedź przez sitko.
Włóż do rosołu pokrojone ziemniaki i gotuj jeszcze 20 minut. Mąkę wsyp do szklanki, dodaj kilka łyżeczek śmietany, wymieszaj. Wlej kilka łyżeczek zupy, wymieszaj. Wlej wszystko do zupy, mieszaj. Dodaj do zupy przyprawy, cytrynę, masło.
Do każdej porcji włóż obrane z ości i skóry kawałki karpia oraz część pokrojonej marchewki i selera. Podawaj z grzankami.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień