Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie zupę ogórkową to na pewno polubicie "Jej Bladoróżowość" rzodkiewkową.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 315
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 315
Składniki
Żeberka pokroić na porcje, włożyć do garnka, zalać wodą (około 1,5 litra), doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu. Gotować na małym ogniu około 40-50 minut.
Do wywaru dodać oczyszczoną marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler. Gotować kolejne pół godziny.
Ugotowane mięso i warzywa wyciągnąć z garnka. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, gotować do miękkości.
Kiszoną rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zupy wraz z sokiem z kiszenia. Gotować 10 minut.
Odłożoną marchewkę pokroić w plasterki, mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać ze świeżym koperkiem.