Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 206
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 449
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 206
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 449
Składniki
Szpinak przebierz, umyj i zeszklij na maśle.
Obrane i pokrojone ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą półmiękkie, dodaj szpinak.
Gotuj warzywa kilka minut, po czym całość zmiksuj ze śmietaną i mąką.
Kajzerkę namocz w letniej wodzie, a następnie odciśnij i rozgnieć na miazgę.
Dołóż ją do mięsa mielonego razem z roztrzepanym jajkiem i szczyptą soli.
Ulep małe kulki i ugotuj je w oddzielnym garnku.
Rozlej do talerzy zupę szpinakową. Do każdej włóż po kilka klopsów, pokrojoną paprykę i ugotowane jajka.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax