Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kluskami francuskimi"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Składniki
Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kalafiora podziel na różyczki. Warzywa zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 30 minut. Dodaj boczek i kiełbasę, gotuj 20 minut.
Białka oddziel od żółtek. Białko z solą ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z masłem na puszysty krem. Do żółtek dodawaj pianę, podsypując ją mąką, wymieszaj. Zanurzaj łyżkę we wrzątku, nabieraj nią ciasto, kładź na osolony wrzątek. Gotuj 2 minuty od wynurzenia. Kluski ułóż na talerzu, zalej gorącą zupą.
Czas: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień