Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kluskami kładzionymi"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso i włoszczyznę włóż do garnka, wlej 1,5 l wody, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, gotuj 1,5 godziny, zdejmując szumowiny. Cebulę obierz, opal nad palnikiem, dodaj do wywaru, gotuj 30 min. Zupę przypraw solą, pieprzem i odrobiną kurkumy, gotuj 10 minut.
Jajko, sól, mąkę i wodę wymieszaj. Wkładaj łyżkę z ciastem do wrzącej, osolonej wody, formuj kluski, wrzucaj, gotuj ok. 2 minut od zagotowania. Wyjmij, przelej ciepłą wodą. Zupę przecedź, podawaj z kluskami.
Czas: około 3 godziny
Wypróbuj
Twoje kluski mogą być niepowtarzalne. Do francuskich można dodać wątróbkę lub grzyby, do lanych natkę pietruszki, koperek, posiekany lubczyk, ziarenka czarnuszki, a do kładzionych biały lub żółty utarty ser, serek homogenizowany lub drobniutko posiekaną kapustę.Źródło: Dobry Tydzień