Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa aromatyczna z kurczakiem, nie będziesz musiała domowników wołać do stołu. W chłodne, ponure dni jesieni, częściej niż zwykle mamy ochotę na coś lekkiego, ale i rozgrzewającego. Nie wszyscy lubią zupy i tu się dziwię, bo dania gotowane mają mniej kalorii niż smażone. Polecam zatem idealne pierwsze danie lub pełen obiad. Spróbuj i przekonaj się sam.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1689
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 30
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1581
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1689
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 30
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1581
Składniki
1. Rozgrzewam masło w garnku, dodaję drobno pokrojone liście pietruszki, obraną startą na tarce o drobnych oczkach marchew, umyte, bardzo drobno pokrojone pieczarki. 2. Cebulę obieram, bardzo drobno kroję dodaję do warzyw. Mięso myję ususzam, usuwam błonki i kroję w kostkę. 3. Mięso przekładam do garnka, wsypuję pieprz, lubczyk sól, zalewam wodą i wrzucam kostki rosołowe. Gotuję 30 minut. 4. Na koniec zupę zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody i dwie minutki gotuję. 5. Zupa gotowa, podajemy z pieczywem. 6. Smacznego.