Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, smaczna i zdrowa zupa z kurczakiem
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 915
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 915
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
Składniki
Piersi myjemy i kroimy w grubą kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Seler naciowy i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy kurczaka i podsmażamy kilka minut, aż straci różowy kolor. Mięso wyjmujemy łyżką cedzakową i przekładamy na talerz.
W większym rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę, marchew i seler i dusimy pod przykryciem kilka minut. Następnie wlewamy bulion, dodajemy mięso i gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy groszek i kukurydzę oraz pomidory, zagotowujemy i gotujemy kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy udekorowane zieleniną.