Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pierwszych zebranych w tym roku kurek,jedna z moich ulubionych zup.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
na patelni rozgrzać masło,wrzucić pokrojony drobno boczek,posiekaną cebulę i lekko podsmażyć
grzyby pokroić i wrzucić na patelnię i dusić na wolnym ogniu 10 minut
marchew i pora pokroić ,włożyć do garnka,wlać wodę ,dodać liście laurowe i ziele angielskie,gotować,następnie dodać grzyby,makaron i przyprawy
kiedy warzywa będą miękkie zupę doprawić śmietaną,zagotować ,na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki ,jeśli ktoś lubi do zupy można dodać 3-4 łyżki maggi