Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z melonem i truskawkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Obierz melony i wydrąż z nich pestki. Wstaw jednego melona do lodówki. Drugiego pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj z jogurtem, sokiem pomarańczowym, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Rozlej do miseczek. Truskawki pokrój na pół. Przy pomocy specjalnej łyżki lub gałki do lodów wytnij z drugiego melona kulki i dodaj do zupy wraz z truskawkami. Posyp liśćmi mięty.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy. Porcja 255 kcal.Źródło: TV14