Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z młodej kapusty"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, pora pokroić w cienkie plasterki, marchewkę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki.
W dużym garnku rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać kiełbasę i chwilę smażyć razem. Dodać marchew, pora i kapustę, całość poddusić ok. 10 minut, następnie wlać bulion i pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać tymianek i kminek. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ok. 40 minut. Podawać ze świeżym wiejskim chlebem.
ok. 55 minut
Do tego przepisu użyj mocno uwędzonej kiełbasy. Zamiast niej możesz wykorzystać skwarki z wędzonego boczku albo wędzonej słoniny.Źródło: Twoje Imperium