Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewątpliwie jest to jedna z moich ulubionych zup. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Idealne rozwiązanie kiedy macie niewiele czasu na gotowanie. Do jej przygotowania można oczywiście wykorzystać zwykłą lub włoską kapustę, ale uwierzcie mi, że najlepiej wychodzi właśnie z młodej kapusty.
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11042
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11042
Składniki
Marchewkę i ziemniaki obieramy. Marchew kroimy na plasterki, a ziemniaki w kostkę. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, dzielimy na pół i szatkujemy.
W dużym garnku z grubym dnem roztapiamy masło. Dodajemy marchewkę z ziemniakami i smażymy przez około 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę. Smażymy około 2 minut cały czas mieszając, żeby nic się nie przypaliło. Całość zalewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze śmietaną i drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego ;)