Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wciąż można kupić botwinkę, więc korzystam:)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Żeberka pokroić na porcje, zalać zimną wodą (około 1,5 litra), doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu. Gotować na małym ogniu około 40-50 minut.
Do wywaru dodać oczyszczoną marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler. Gotować kolejne pół godziny.
Korzenie buraczków obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Liście opłukać, pokroić w paski.
Ugotowane warzywa wyciągnąć z zupy. Do garnka włożyć przygotowane buraczki, wlać sok z cytryny, gotować jeszcze przez 10 minut.
Zupę doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Śmietanę zahartować chochlą gorącego wywaru, a następnie przelać do zupy. Na koniec dodać posiekany koperek.
Zupę podawać z porcją żeberek i tłuczonymi ziemniakami okraszonymi prażoną cebulą.