Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzają się nawet w zupie.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
W rondelku przygotowałem wywar mięsno warzywny: Skrzydełka, natki, grzyb, ziele angielskie, liść laurowy, seler, pietruszkę, łyżeczkę soli, pieprz w ziarnach, listek lubczyku zalałem zimną wodą (1,5 l), doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem płomień i gotowałem 20 min. Wywar przecedziłem. W garnku na roztopionym maśle podsmażyłem starte na tarce do jarzyn marchewki i pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalałem gorącym wywarem i gotowałem jeszcze 15 min. Ogórki starłem na tarce o dużych oczkach, dodałem do zupy, gotowałem na małym ogniu 15 min. Zupę zabieliłem słodką śmietaną, do smaku doprawiłem sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podałem z posiekanym koperkiem.