Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W każdy sezon ogórkowy robimy je po kilka razy. Ogórki małosolne są niesamowicie smaczne. Wtedy na myśl przychodzą różne smarowidła do kanapek, bo taki dodatek jest niesamowicie smaczny. Tym razem zrobiliśmy bardzo smaczną zupę z ogórków. Nie dziwota, bo to jedna z trzech ulubionych zup. Do przyrządzenia wywaru użyliśmy kaczki i świeżych warzyw.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Składniki
Mięso płuczemy, zalewamy zimną wodą (tak by przykryła mięso), dodajemy zioła, szczyptę soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, zbieramy szumowiny, zmniejszamy płomień, dolewamy szklankę zimnej wody. Gotujemy 40 min. na wolnym ogniu. W tym czasie myjemy, obieramy warzywa. Ogórki ścieramy na tarce do jarzyn, razem z czosnkiem (z ogórków)podsmażamy na łyżce masła. Mięso i zioła wyławiamy, studzimy, oddzielamy od kości, dodajemy z powrotem do wywaru. Warzywa (oprócz ogórków) wrzucamy do zupy, gotujemy aż będą prawie miękkie. Dodajemy ogórki (z czosnkiem)i posiekany koperek. Gotujemy do miękkości ogórków. W razie potrzeby dolewamy wody. Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podgrzewamy, nie zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.