Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z oliwkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Paprykę umyj, odpestkuj i pokrój w większe kawałki. Cebulę oraz czosnek umyj i posiekaj. Oregano opłucz i poodrywaj listki.
W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj paprykę oraz oregano i podsmaż.
Zalej całość bulionem, zagotuj i duś pod pokrywką ok. 25 minut.
Zmiksuj zupę blenderem, dopraw solą, pieprzem cayenne i octem.
Wlej krem do nagrzanych talerzy. Do każdej porcji dodaj pół łyżki pesto, klika plasterków posiekanych oliwek i gałązki oregano.Źródło: Telemax