Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pieczonych pomidorów"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C, na blachę wylej oliwę i wstaw do piekarnika, aż zacznie dymić. Wtedy wyłóż na nią pomidory, czosnek, plasterki cebuli. Posyp tymiankiem, cukrem pudrem, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Piecz, mieszając (25 minut), aż się skarmelizują. Dodaj bazylię.
Zalej w rondlu pomidory wrzącym bulionem. Zagotuj, dodaj suszone pomidory, sos barbecue, gotuj 5 minut.
Przecedź zupę, pomidory zmiksuj i połącz z zupą. Przecedź raz jeszcze, udekoruj łyżką oliwy i listkami bazylii.
Czas przygotowania: ok. 20 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia