Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza domowa zupa z pieczonych pomidorów, ze świeżą bazylią i całym mnóstwem czosnku. Nawet w środku zimy można trafić całkiem ładne pomidory w okazyjnej cenie.....
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na dużą blachę wyłożyć połówki pomidorów, cebulę pokrojoną w ćwiartki i obrane ząbki czosnku. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać listki bazylii i szklankę bulionu, zmiksować do gładkiej konsystencji. Gdyby zupa była zbyt gęsta dodać nieco więcej bulionu.