Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa z porem i jarzynami.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Z porów odciąć twarde białe końcówki, usunąć twarde zielone wierzchnie liście, przekroić je wzdłuż na pół i umyć dokładnie pod bieżącą wodą, zwracając uwagę na piasek nagromadzony pomiędzy liśćmi.
Umyte pory pokroić na paski o szerokości do 1 cm.
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W rondlu rozgrzać masło, dodać pora oraz jarzyny i dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie jarzyny można zmiksować, choć nie jest to konieczne.
Dodać sól i pieprz do smaku, uzupełnić 1 litrem wody, doprowadzić do wrzenia i gotowe!
Zupę można podawać z serem żółtym oraz grzankami.