Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa roszponkowa z prażonymi pestkami słonecznika.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Składniki
Roszponkę pozbawić korzonków. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pokrojone w niezbyt drobną kostkę szalotki zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zalać bulionem. Gotować ok. 15 minut. Ziemniak powinien być miękki. Dodać listki roszponki i gotować ok.2 minuty. Całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną pestkami słonecznika.