Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zielona i orzezwiajaca
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Składniki
Umyj starannie warzywa.Obierz je ze skorki i pokroj w talarki.Zagotuj w garnku wode ze szczypta soli.Kiedy zawartosc garnka zacznie wrzec,wrzuc do niego ostroznie warzywne talarki.Gotuj je okolo 10 minut az beda miekkie.
Obierz cebule i pokroj ja w drobna kostke.Rozpusc na patelni maslo.Uwazaj aby sie nie przypalilo.Potem wrzuc na nie pokrojona cebulke i podsmazaj ja tak dlugo az sie zeszkli.
Wyjmij lyzka cedzakowa ugotowane warzywa,a do wywaru wrzuc groszek i zeszklona cebulke.Gotuj je kilka minut aby groszek zmiekl.
Gdy troche przestygnie,wylow kilkadziesiat groszkow do dekoracji i wloz je do miseczki.Pozostale zmiksuj.Rozlej zupe do miseczek.Do kazdej porcji dodaj lyzke smietanki i dziesiec groszkow.