Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z soczewicą"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Soczewicę wypłucz, zalej 1,5 l wody, dodaj włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe, gotuj 10 minut. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, usmaż.
Do wywaru dodaj boczek z cebulą, przypraw. Gotuj 30 minut, aż soczewica będzie miękka.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień