Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się trochę chłodniej, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa jest prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Ziemniaki, marchew, cebulę obrać. W garnku zagotować około półtorej litra wody, dodać pokrojone w plasterki marchewki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liście laurowe, sól oraz pieprz i chwilę pogotować. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną oliwy, podsmażyć kiełbasę pokrojoną w półplasterki, a po chwili dodać pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć i przełożyć do garnka. Następnie dodać soczewicę, gotować aż zmięknie. Na koniec dodać przecier pomidorowy i zamieszać, zupę doprawić do smaku.