Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z soczewicą na ostro"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Składniki
Łodygę selera naciowego oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Obie papryki oczyść, potnij w kosteczkę. Chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki, strączek opłucz i drobno posiekaj. Soczewicę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą, dobrze osącz.
Potem przesyp do garnka. Zalej bulionem. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze około 15 minut. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z pomidorami z puszki i koncentratem pomidorowym, krótko razem podsmaż.
Następnie dodaj do gotującej się soczewicy z warzywami. Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę gotuj jeszcze około 10 minut.Źródło: Naj