Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na chłodne dni, rozgrzewająca zupa z soczewicy i batatów.....
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Całość wrzucić na rozgrzany w sporym garnku olej kokosowy, smażyć do zeszklenia cebuli.
Dodać przyprawy, wsypać soczewicę i smażyć przez 2-3 minuty. W międzyczasie batata obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Do garnka wlać bulion, dodać batata i dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Gotować pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec dodać mleko kokosowe, doprawić do smaku sokiem z limonki. Podawać ze świeżą kolendrą.