Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna zupa z soczewicy zielonej rozgrzewająca w sam raz na jesienne chłody.Można podać z makaronem lub pieczywem.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Grzyby suszone wcześniej namoczyć umyć, drobno pokroić, zalać zimną wodą, po zagotowaniu dodać soczewicę i gotować razem przez 30 minut. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Seler obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać czosnek i pozostałe warzywa,paprykę słodka i ostrą, podsmażyć kilka minut. Podsmażone warzywa dodać do wywaru z grzybów i soczewicy. Gotować 30minut do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem, ryżem lub pieczywem.