Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z włoską kapustą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mięso umyć, oczyścić i ugotować z ziarnami ziela angielskiego i listkami laurowymi w 2 litrach wody. Wołowinę wyjąć, a po lekkim schłodzeniu pokroić w kostkę.
Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Marchewki, pietruszki oraz seler pokroić w kostkę, por wzdłuż i w talarki, a kapustę w paski.
3. Wywar zagotować, dodać warzywa oraz dokładnie umytą na sitku kaszę. Pod koniec dodać pokrojone warzywa i gotować jeszcze kilka minut. Ponownie doprawić do smaku solą i pierzem. Warto też dodać np. tartą gałkę muszkatołową lub świeże zioła, np. oregano.
ok. 65 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz, by zupa miała piękny słomkowy kolor, dodaj do niej szczyptę kurkumy. Zupa doskonale smakuje również, jeśli dodamy do niej koncentratu pomidorowego.Źródło: Twoje Imperium