Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , gęsta i pożywna zupa z jarzynami, ziemniakami i ryżem , gotowana na prędze wołowej, smakuje bardzo smacznie.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Składniki
Pręgę opłukaj, włóż do garnka i zalej wodą. Zagotuj i zbierz szumowiny. Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę chwilę podsmaż i dodaj obrane i starte na tarce o dużych oczkach marchewki, pietruszkę, selera oraz pokrojonego w pół plasterki pora. Wszystko razem podsmaż około 5 minut i dodaj do zupy .
Dodaj ziele, pieprz w ziarenkach, sól i pieprz gotuj około 40 minut . Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ryż opłukaj, dodaj do zupy. Wszystko razem gotuj do miękkości. Na koniec dodaj śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki. Polecam.