Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuję smaczna , pożywną zupę ze słodkiej białej kapusty z dodatkiem warzyw. Zupa ugotowana na rosole, który został z dnia poprzedniego.
garnek, patelnia, nóż, tarka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Rosół wcześniej ugotowany zagotować. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać opłukać, zetrzeć na tarce duże oczka, następnie podsmażyć na tłuszczu i dodać do rosołu. Gotować na małym ogniu około 15 minut, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści, poszatkowaną kapustę białą oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie liść laurowy, kminek oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości warzyw. Zupę zagęścić lekką zasmażką z masła i mąki. Na koniec dodać poszatkowaną natkę pietruszki, w razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą w płynie. Rada; Zupę można zabielić śmietaną jak ktoś lubi.