Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa ze świeżych ogórków"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Umyte ziemniaki obieramy, gotujemy i przeciskamy przez praskę lub miksujemy blenderem. Obraną cebulę drobno siekamy, ogórki obieramy i ścieramy na grubej tarce jarzynowej.
Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę, dodajemy ogórki i chwilę podsmażamy, po czym zalewamy wywarem. Gotujemy 15 minut, zestawiamy z ognia i miksujemy.
Dodajemy przetarte ziemniaki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Chwilę gotujemy. Śmietanę rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącej zupy, po czym wlewamy do zupy. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy posiekanym koperkiem.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 96 kcal, Białko: 5,1 g, Tłuszcz: 7,2 g, Węglowodany: 10 gŹródło: Rewia