Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa ze szparagami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Szparagi, marchewkę, pietruszkę obierz i umyj. Pierś kurczaka pokrój w paski.
Zagotuj 2 l wody w szerokim garnku, dodaj sól, cukier i sok z cytryny. Włóż szparagi i ugotuj je na miękko. Do tego samego wywaru dodaj obierki ze szparagów. Gotuj na ogniu 20 minut.
Na rozgrzanym oleju przesmaż kurczaka. Zalej go wywarem, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotuj 20 minut.
Na koniec dorzuć szparagi i dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Dopraw całość pieprzem i posyp natką pietruszki.Źródło: Kurier TV