Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy niczego nie lubią marnować. Zapraszam na przepyszną zupę, która powstała na bazie wody, w której wcześniej gotowane były szparagi. Moja Mama nauczyła mnie ją przygotowywać, ja natomiast wzbogaciłam ją gałką muszkatołową i świeżym koperkiem. Warto spróbować! :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Składniki
Zagotować wodę wraz z zielem angielskim, która została nam po ugotowanych szparagach. W miseczce roztrzepać śmietankę z mąką pszenną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej wody, wlać do wody szybko mieszając, tak aby nie powstały grudki. Całość zagotować. Doprawić gałką muszkatołową i ewentualnie solą.
Na sam koniec dodać posiekany koperek.
Smacznego :)