Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze szpinakiem i serkiem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Skrzydełko indyka opłucz, zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj pokrojoną włoszczyznę (bez pora), liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 40 minut. Pora pokrój w paski, podsmaż na łyżce masła, na pozostałym podduś szpinak, wszystko dodaj do wywaru.
Serki pokrój w kostkę, wsyp do zupy, gotuj 10 minut. Przypraw solą i pieprzem. Do śmietany dodaj kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj, wlej do zupy, zagotuj. Podawaj z razowym chlebem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień